středa 18. dubna 2012

Webové stránky naší knihovny jsou STŘÍBRNÉ celostátní soutěži webů knihoven Biblioweb 2012

Krásného úspěchu dosáhla Městská knihovna v Dačicích v soutěži Biblioweb, kterou zorganizoval pod záštitou Asociace krajů České republiky Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR. Odborná porota hodnotila webové stránky 49 přihlášených knihoven. Hodnocení bylo přísné, do druhého kola postoupilo 25 knihoven. V něm bylo hodnoceno sedm kritérií: kvalita obsahu stránek, design stránek, možnosti komunikace stránek s uživatelem (formuláře na psaní do knihovny, na objednávání novinek, online předregistrace, rezervace a  prodlužování dokumentů), použití technologií Web 2.0 (OPAC 2.0, RSS, blog, facebook, wiki, sdílení obrazových dat apod.) na stránkách, kvalita  písemné koncepce webu, přístupnost stránek pro handicapované uživatele a aktuálnost.

V kategorii knihoven v obcích od 3 tisíc obyvatel do 20 tisíc obyvatel byla nejúspěšnější Městská knihovna Česká Třebová  před Městskou knihovnou v Dačicích. Získali jsme celkem 212,5 bodu, přičemž i velké knihovny, ač v jiné kategorii měly body kolem nás. Například Moravskoslezská knihovna v Ostravě získala 211,5 bodu nebo Krajská knihovna Vysočiny 216,5 bodu.

Podívejte se proto na naše stránky a posuďte sami, zda si toto vysoké ocenění zasloužíme.  Vždyť virtuální brána do naší knihovny je otevřená 24 hodin denně, sedm dní v týdnu a je tu i pro Vás.

        Z. Chadimová - http://www.mkdac.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat